PKK ile bağlantılı 8 üniversiteli gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2008 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından "Gülcü" adı verilen operasyonla, terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu iddia edilen 8 üniversite öğrencisi gözaltına alındı, bunlardan 4'ü tutuklandı.

Isparta Emniyet Müdürü Kemal Seyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK Kongra-gel terör örgütünün gençlik yapılanması (Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi) oluşumu içerisinde yer aldıkları, çeşitli eylemlerde bulundukları iddia edilen kişilere yönelik operasyonda, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğrenim gören 8 üniversite öğrencisinin gözaltına alındığını söyledi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulama ve soruşturma sonucu öğrencilerden ikisinin serbest bırakıldığını, 6 öğrencinin ise savcılığa sevk edildiğini belirten Seyhan, öğrencilerden Nesim G, İzzet P, Mevlan F. ve Murat A'nın tutuklandığını, 2 öğrencinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını belirtti.

Seyhan, gizlilik içerisinde yürütülen operasyon sonucu tutuklananöğrencilerin kaldıkları evler ile üzerlerinde yapılan aramalarda, çok

sayıda örgütsel dokümanın yer aldığı bilgisayarlar ve CD'lerin ele geçirildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber